ademen

Gedurende de gehele dag is de ademhaling verschillend, afhankelijk van:

  • de lichaamshouding
  • de activiteit
  • en het gevoel.

Zowel de houding, het gevoel en je bezigheden veranderen continue, dus ook het ademen verandert continue. De adem is dus flexibel. Een flexibele adem is zinvol, zodat het kan reageren op de toestand waarin je je bevindt. Het ademen zelf is niet goed of fout, het is een afspiegeling van de toestand hoe het met je is.  Een goede adem is een adem die beter reageert.

De lichaamshouding heeft een nauwe relatie met het ademen. Het ademen is anders wanneer je ligt op de rug of buik, zit of staat, gebogen staat of op je hurken zit etc. De samenhang tussen de wervelkolom, bekken, ribben, hoofd heeft een nauwe relatie met het ademen. Verbetering van de ademhaling lukt pas als de dagelijkse houdingen gemakkelijker zijn en daardoor een flexibelere ademhaling toelaten.

De bewegingen in de lessen Ontspannen Bewegen zijn er o.a. op gericht om meer gemak in houding en beweging te bevorderen, zodat het lichaam meer kan meegeven in de adembeweging en  meer toegankelijk wordt voor de in- en uitademing. Zo ontstaat er meer gemak en ruimte in de ademhaling. 

 

INSCHRIJVEN OF VRAGEN

Wil je je inschrijven of heb je vragen over de themales, stuur dan een mailtje naar judithburink@gmail.com of bel naar Judith Burink 072 520 09 62 – 06 139 23 485.

Of vul onderstaand formulier in!