Gastenboek

14 gedachten over “Gastenboek

 1. ik had afgelopen zondag behoorlijk  pijn in mijn nek en schouders toen ik begon met de extra les gericht op ademen. Al na een kwartier voelde ik dat de pijn minder werd. Bijzonder en heel erg fijn om te merken dat de pijn aan het eind van de les echt weg was. Vooral omdat we helemaal niet bezig zijn geweest met dat gebied waar ik pijn had. 

 2. Ik kijk steeds weer uit naar de les op zondag! Zo ook naar de les die specifiek over ademhalen ging. Nou ja les, zo voelt het dus helemaal niet. Het voelt meer als een cadeautje aan mezelf, net zoals een bezoekje aan de sauna of een goede massage. Hoe weinig bewust ik me gewoonlijk van mijn ademhaling ben des te bewuster ben ik me tijdens de les van mijn lichaam en het effect op mijn ademhaling. Dat helpt me ontspannen. Het is eigenlijk ook een ontdekkingsreis, waarbij ik ontdek wat ik allemaal in mijn lichaam kan voelen. Er is veel te ervaren! Hoe ik in de “lengte” of in de “breedte”adem, hoe ik meer ruimte maak in mijn borst- , buik- of flankgebied. Bijzonder hoe Judith met ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen en bewegingen me helpt zulke diepgaande fysieke waarnemingen te beleven.

 3. Donderdag – Hemelsvaartdag, heb ik van Judith mijn eerste les gehad in ontspannen bewegen voor senioren.
  Heb altijd zelf les gegeven in Keurturnen, dus dat is een heel andere vorm van bewegen, maar ik sta open voor alles. Moet dus zeggen dat het een heel  fijne les was, haar rustige stem en corrigerende aangevingen vond ik erg prettig over komen.
  Duidelijk waarneembaar is haar deskundigheid, zij weet goed waar ze over praat – ik ga hier zeker mee door, je wordt er heel rustig van en voelt toch dat je goed bezig bent geweest.
  Voor mijn les waren er 3 dames en 1 heer geweest, ook zij vonden het een fijne les en er was zeker een gezellige stemming.
  Ook belangrijk
  🙂

 4. “Op een vriendelijke en prettige manier bewegen terwijl tegelijkertijd je lichaam en geest ontspant. Dit is wat Judith tewerkstelt met haar lessen.
  Met haar prettige stem en duidelijke aanwijzingen krijgt zij voor elkaar dat je even 60 minuten lief voor jezelf mag zijn; de stress en zorgen worden verbannen naar de achtergrond en aan het eind van haar les, treed je je dagelijks leven in met hernieuwde energie”.

 5. Bedankt, Judith, voor de fijne lessen! Lekker vroeg op de zondagochtend en na afloop weer helemaal ontspannen naar huis. Steeds wordt een ander deel van het lijf belicht en na de les voelt dat deel weer als herboren aan. Het gaat om kleine rustige bewegingen en toch is het effect groot. De lessen zijn ontzettend goed voorbereid en elke beweging voelt als een logisch vervolg op de voorgaande. Met jouw rustige stem begeleidt je ons door de oefeningen heen en lijk je altijd precies te weten wat ik op dat moment waarneem. Erg prettig!
  Hartelijke groeten, Ingrid

 6. Zo leuk, kon afgelopen dinsdag voor het eerst op een natuurlijke manier mijn hoofd en nek meebewegen met tai-chi. Zo kon ik prettig mijn hand volgen. Een totaal andere ervaring.
  De lessen Ontspannen Bewegen gaan aanslaan.
  Denk dat de hersenen weer verbindingen gemaakt hebben.

 7. Elke keer weer een unieke en bijzondere ervaring. De prachtige stem van Judith zorgt ervoor dat ik meer dan een uur alleen maar in het hier en nu ben. Door kleine bewegingen het contact tussen lichaam en geest zo direct te maken! Meditatie is de zuiverste vorm voor mij. Heb ik maar 1 woord voor nodig: geweldig

 8. Hallo Judith,

  Ben net terug van een middag golfen en kreeg daar ene compliment wat jou toekomt. Mijn eerste afslagen waren (vrijwel) allemaal goed en ver in afstand.
  Tijdens de borrel na de wedstrijd zei één van mijn fligtgenoten: “jouw afslagen gaan erg goed, ik heb er eens op gelet hoe je dat doet maar jij ‘slaat’ met je heupen”.
  Hij zag duidelijk de beweging vanuit mijn heupen, je zult begrijpen dat ik trots was dat ik de beweging er blijkbaar goed heb ingekregen door jouw aanwijzingen en oefeningen.

 9. Hoe doet ze dat toch die Judith. Zeer gespannen kom ik de lesruimte binnen en na 10 minuten voel ik de rust langzaam binnen stromen om uiteindelijk volledig ontspannen de workshop die zij vanochtend gegeven heeft te verlaten. De kleine bewegingen , de bewustwording van je eigen lijf, de rustige stem van Judith , haar goede uitleg van de bewegingen, de ruimte waarin de lessen worden gegeven maken dit alles tot een unieke ervaring. Het is de rit van Amsterdam naar Alkmaar meer dan waard geweest. Judith bedankt. Ik hoop nog vaak van je lessen en/of workshops te mogen genieten!

 10. Absolute aanrader, de workshop ontspannenbewegen bij Judith, een heldere metaforische uitleg vooraf aan het bewuste, zodat je tijdens de workshop lekker niet meer hoef na te denken en het onbewuste het werk kan laten doen, met Judith’s fijne begeleiding. Een heerlijke ochtend voor mezelf, zeer ontspannen en …….. ach, ga het ook maar lekker zelf ervaren, ik gun iedereen deze mooie workshop. De lekker sapjes en hapjes in de pauze waren trouwens ook niet te versmaden.
  Dank je wel Judith.

 11. Mijn eerste seizoen ontspannen en bewegen zit er bijna op en ik wil zeker nog een (of meer!) seizoen. Het is een hele prettige manier van bewegen en voelen, in harmonie met je ademhaling, wat bij mij ontspanning oplevert. Waar je bij yoga (vind ik) je bewegingen groot maakt en dan nog net een stukje verder gaat, houdt je hier je bewegingen klein, merk je welke andere delen van je lichaam graag mee willen doen met de beweging en leer je je eigen mogelijkheden (of onmogelijkheden).
  Ik heb Judith in de lessen leren kennen als een lieve, zorgzame vrouw, met oog voor jou (met alles wat daar bij hoort). Met een rustige stem begeleidt ze alle bewegingen.
  Ben je nieuwsgierig, op zoek naar…… , zeker proberen, een proefles, workshop, of meteen een seizoen.

 12. Door de kleine en bewust uitgevoerde bewegingen is het alsof ik een reis door mijn eigen lichaam heb gemaakt. Een bijzondere ervaring met als prettige bijkomstigheid dat ik me zeer ontspannen heb gevoeld.

 13. Na het volgen van de workshop “de rug in beweging” heb ik voor het eerst in lange tijd weer het gevoel van een ontspannen, soepele rug ervaren. Het was heerlijk! De ontspanning, subtiele bewegingen, het lichaamsbewustzijn en de rustgevende coaching van Judith maakten het geheel tot een bijzondere ervaring die naar meer doet smaken (en dat deed de taart ook..)! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *