judith burink

 

Ooit ben ik begonnen als vakleerkracht bewegingsonderwijs op een school in Amsterdam. Na de geboorte van mijn oudste zoon heb ik een opleiding voor zwangerschapsbegeleiding op basis van yoga gevolgd en vervolgens ben ik een praktijk begonnen waarin ik zwangere vrouwen en hun partner begeleidde. Dit heb ik altijd met ontzettend veel plezier gedaan.

 Naast de opleiding voor het bewegingsonderwijs en de zwangerschapsbegeleiding heb ik meerdere opleidingen afgerond, o.a.: een NLP-practitioner en de basisopleiding Adem- en Ontspanningstherapie (methode van Dixhoorn). Regelmatig volg ik een bijscholing Feldenkrais (Bewust Bewegen).

 Van Marianka Schep heb ik al een aantal jaren les in de Feldenkrais methode. Mede door haar lessen ben ik enthousiast geraakt door de kern van deze methode; ‘bewust worden door bewegen’ het ‘zelfontdekkend leren’ en ‘het lichaam meer mogelijkheden geven’.

In de lessen Ontspannen Bewegen neem ik allerlei ervaringen die ik in het leven heb opgedaan mee. Dit combineer ik met wat ik tijdens mijn opleidingen heb geleerd en gebruik alleen dat waar ik achter kan staan. Alle wijsheid die ik in de loop der jaren van mijn cursisten heb meegekregen is daar een prachtige aanvulling op. 

Ik hoop mensen iets mee te kunnen geven waar zij op dit moment of op een later tijdstip in hun leven iets mee kunnen. Of dat nu een gemakkelijkere manier van bewegen is of meer vertrouwen in wat ze kunnen of een bevestiging van wat er al is, dat is voor mij gelijk. Mijn uitgangspunt is dat ik niets van buitenaf op wil leggen, ik bied alleen maar mogelijkheden  (aan het lichaam) aan. Mijn streven is om iedereen zoveel mogelijk ruimte te geven voor wie ze zijn en hoe ze iets doen.